Zvažujete skúsiť šťastie v Austrálii? Chcete vycestovať za prácou alebo aj za štúdiom? Je najvyšší čas to začať riešit. Prečo? Dôvodov je hneď niekoľko …

Zoberme to pekne od konca. V Austrálii je teraz zima, a preto je vhodné vycestovať k protinožcom tesne pred sezónou tj. september – november. Priletíte, rozpozeráten sa, začnete pracovať a na hlavnú sezónu, ktorá je na prelome roku, budete už rozhovorení, otrkaní, skúsení a budete môcť pracovať viacej ako na začiatku, kedy sa zaúčate. Samotný vízový proces trvá 1 – 2 mesiace a než se vôbec vaša žiadosť na ambasádu dostane, čaká nás ju dobre pripraviť. To už sa dostáváme na začiatok prázdnin. Kúpa letenky – čím skôr, tým lepšie – obzvlášť, keď je to termín, kedy všetci odlietajú. Potom idú ceny leteniek strmo nahor. Začiatkom júla tiež dochádza k úpravám podmienok pre víza (napr. narastajú vízové poplatky a dochádza k výraznejším vízovým zmenám), a preto sa snažíme žiadosti klientov zpracovať eště pred týmto termínom. Veľa z vás chce mať tiež víza ešte predtým, než oznámia zamestnávateľovi výpoveď, aby mali istotu, že odlietajú, a aby tiež dodržali výpovednú lehotu. Zkrátka a dobre, je viacero dôvodov prečo víza riešiť dostatočne dopredu a prečo začať PRÁVE TERAZ!
 

Pre tých z vás, ktorí zvažujete Work and holiday vízum je tu skvelá správa – akuálna kvóta esšte nebola vyčerpaná a 1.7. SA OTVÁRA KVÓTA NOVÁ. Preto vám vrelo doporučujeme si zistiť či spĺňate podmienky pro tieto víza a prípadne si rýchlo doplniť jazykovú skúšku. Čím dlhšie budú tieto víza dostupné, tým rýchlejšie budú preč (záujemcovia budú mať informácie, čo je k vízu potrebné a dopredu sa na to pripravia).

 

Kto by nechcel letieť z leta do leta?! Koniec augusta na kúpalisku, začiatok septembra na pláži? To znie ako sen! Tak na nič nečakajte a poďte do toho.

 

Pre prvotné informácie a konzultáciu volajte PRAHU: +420 733 123 999, BRNO: +420 734 449 949 alebo BRATISLAVU: +421 918 570 900.